University of Strathclyde Glasgow

University of Strathclyde Glasgow

Nje nga te paktet universitete te vendosur ne Glasgow dhe nje nder me cilesoret qe operojne ne kryeqytetin Skocez. Tashme i hapur me shume se asnjehere tjeter ndaj studenteve te huaj e aq me shume ndaj studenteve shqiptar, University of Strathclyde Glasgow eshte nje nga zgjedhjet me te mira qe mund te beje nje student qe deshiron te studioje ne Mbreterine e Bashkuar por deshiron te shkeputet pak nga Anglia.

  • I vendosur ne Glasgow nje nga qyetet me te medhenj ne Mbreterine e Bashkuar dhe nje nga me dinamiket persa i perket jetes akademike.
  • Mbi £650 million fonde te planifikuara qe do te investohen ne infrastrukture dhe kerkime shkencore nga universiteti dhe studentet e tij.
  • Shume nga programet perfshijne projekte te cilat zhvillohen ne industrite dhe kompanite e ndryshme qe operojne ne Glasgow dhe jo vetem.

Studioni programe te ndryshme Bachelor dhe Master si:

  1. Inxhinieri
  2. Ekonomi
  3. Marketing
  4. Design
  5. Juridik
  6. Komunikim
  7. Etj.

"Mendoj se Glasgow eshte nje nga qytetet me te bukura ne bote. Une jam nga Lindja e Mesme, dhe me te vertete ketu nuk ka shume diell e eshte ftohte por cdo gje tjeter e kompeson te gjithe motin e keq dhe te ftohte. Gjithashtu njerzit jane shume mikeprites dhe nese do me jepej prap mundesia te zgjidhja me Glasgow dhe ndonje vendi tjeter, nuk do e mendoja dy here Glasgow."-Avinash nga India.