Pyetja më e rëndësishme që mund të keni është “Pse duhet të studioj A Levels?”

Ka shumë programe studimi të disponueshme në kolegje ndërkombëtare, por programi “A Levels” në Mbretërinë e Bashkuar ju hap dyert në të gjithë universitetet më të rankuar në botë ku mund të përmendim; Cambridge, Oxford, Harvard, MIT, e shumë të tjerë. Një numër kolegjesh, si NMSC, janë të specializuar në programet “A Level” për studentë internacional. Pra, pse kaq shumë studentë nga e gjithë bota zgjedhin të studiojnë “A Levels” në Mbretërinë e Bashkuar?

 • Ju ndihmojn të rrisni nivelin tuaj të Anglishtes
 • Janë mënyra e vetme që ju siguron pranimin në Top universitetet e të gjithë botës
 • Ju përgatisin në mënyre ekselente për programet shkencore dhe jo vetëm
 • Ju ndihmojnë të gjeni një vend më të specializuar pune në përfundim të Bachelorit

NMSC është një kolegj prestigjoz i përkushtuar për të siguruar arsim të klasit botëror në lëndët STEM; Shkencë, Teknologji, Inxhinieri dhe Matematikë, për studentët e moshës 15-19 vjeç.
Ky kolegj ofron një mjedis të kujdesshëm dhe të sigurt ku të rinjtë e apasionuar dhe kuriozë për degët shkencore, mësojnë në mënyrë bashkëpunuese, krijuese, stimuluese dhe inovative.

A - Level ështe nje program që vlerësohet shumë nga universitetet në mbarë botën dhe studimi i një A- level të mirefilltë është krijuar për studentë të aftë, të sigurtë që aspirojnë  te arrijnë universitetet më të mira ne mbarë botën.

Programet që ky kolegj ofron janë:

 •  Pre - A level Program 1 vit akademik, mosha 15 +
 • A- level Program 2 vite akademike , mosha 15 -18

Gjithashtu,në kolegj është e mundur dhe programi i A - Level Intensiv njëvjeçar, i cili është i dizajnuar për studentë që kanë aftësi të qartë dhe janë të gatëshem për të përshpejtuar studimet e tyre dhe për të përfunduar A-Level  me resultate  A * - A në një vit.

Deget krysesore në NMSC i nivelit "A-level" është krijuar posaçërisht për studentët internacionalë. Të gjithë studentët mund të studiojnë degë si:

 • Matematikë
 • Biologji
 • Kimi
 • Fizikë
 • Shkenca Kompjuterike
 • Anglisht

Programet përgatitore në fushën e Mjekësisë:

Mjekësia është një nga deget më të vlereësuara dhe të kërkuara në Mbretërinë e Bashkuar. Tek NMSC do të gjeni programin që përqendrohet në zhvillimin e provave të përsosmërisë në shtatë fushat kryesore të nevojshme për t'u dhënë studentëve tanë shansin më të mirë të suksesit mbi progresimin në universitetet më të rankuara të mjekësisë. Në ketë program do te gjeni:  

 • Aftësi e jashtëzakonshme akademike;
 • Vlerësim i kërkesave personale dhe fizike, si dhe shpërblimet personale të punës në kujdesin shëndetësor;
 • Angazhim i demonstrueshëm për të punuar në sektorin e kujdesit shëndetësor,
 • Përvoja e ndërmarrjes ose pjesëmarrjes në një projekt hulumtues

Studentët ndërkombëtarë përballen me pengesa shtesë pasi kërkohet të demonstrojnë gjithashtu:

 • Aftësi e shkëlqyer në anglisht
 • Kuptimi i shërbimit shëndetësor kombëtar në Mbretërinë e Bashkuar dhe si krahasohet kjo me sistemet e tjera në botë.

Akomodimi

Akomodimi në Coventry do të ju sjellë një qytet të gjallë universitar, me atraksione me cilësi të lartë, dyqane, kinema, një teatër dhe Katedralja me famë botërore,  ku të gjitha ndodhen pranë njëra-tjetëres. Në kolegjin NMSC keni mundësi te rrini në Homestay në një familje që kanë kujdes të zgjedhur në menyrë që  studentët  të jetojnë sa më të sigurtë, si dhe ne residencen studentore .Studentët jetojnë së bashku në akomodimin bashkëkohor në qender të Coventry City Center. Kolegji ka përdorimin ekskluziv të një godine residenciale, duke u ofruar studentëve të moshës 16+, të jenë  të pavarur me sigurinë e Ekipit tonë të Konviktit në vend 24 orë në ditë, 7 ditë në javë.  Në Residencën Studentore mund te zgjidhni opsionet si : 

 • Dhoma Luksoze
  Secili student ka dhomën e vet suitë të studimit  me një krevat dopio, tavolinë, dollap, dhe WIFI. Gjithashtu dhe aksesore të ndryshem si jastëk dhe peshqir janë siguruar për studentët në fillim të vitit. Dhomat ofrojnë një hapësirë të bollëshme dhe të rehatshme që studentët të studiojnë dhe të jetojnë në mënyrë sa më të mirë.
 • Studio
  Ne këtë kategori është një numër i vogël i dhomave në studio, të cilat janë më të mëdha dhe përfshijnë një aneks kuzhine të vogël me mikrovalë, dollap,dhe frigorifer, si dhe një TV. Këto dhoma ndahen me votime  midis  studentëve që vazhdojnë në fund të vitit të tyre të parë në Kolegj. Dhomat në studio zakonisht nuk janë të disponueshme për studentë të rinj.
 • Kuzhina dhe hapsirat e përbashkëta 
  Cdo kat ka 2 kuzhina, me hapësirë të bollshme për t'u çlodhur, shoqëruar dhe ngrënë së bashku. Kuzhinat janë të pajisura plotësisht dhe kanë hapësirë ngrënie, si dhe televizorë dhe kolltuqe  të rehatshëm. Ushqimi shërbehet në kuzhinat çdo mbrëmje,  studentët dhe Ekipi i Konviktit darkojnë së bashku. Studentët janë të mirëpritur të përdorin kuzhinat për të përgatitur ushqime shtesë dhe ushqime jashtë vakteve.
 • Siguria 
  Prindërit duhet të jenë të sigurt se fëmijët e tyre do të jetojnë në strehim të sigurt, dhe të rehatshëm. Dhomat  midis meshkujve dhe femrave janë të ndara në mënyrë të sigurt. Të gjithë studentët  mund të relaksohen dhe shoqërohen  së bashku në zonat e përbashkëta të resdiencës. Secili student është i paisur me një çelës në dhomën e vet. Ato mund të qarkullojnë brenda dhe jashtë ndërtesës, vetëm nën dijeninë e Ekipit të Konviktit të cilët duhet të jenë plotësisht në dijeni për vendndodhjet e studentëve në çdo kohë. Çdo seksion i residences ka një telefon celular të caktuar për të. Të gjithë studentët janë  të paisur me numra telefoni në mënyrë që ata të kontaktojnë Ekipin e Konviktit në çdo kohë. Anëtaret e Ekipit të Konviktit janë të pranishëm 24 orë në ditë, 7 ditë në javë.

Programet Verore

Kurset verore tek NMSC  janë krijuar për t'ju dhënë një ide në udhëtimin tuaj në universitet, për të frymëzuar mjekët e rinj dhe shkencëtarët në fillim të karrierës së tyre, dhe t'ju japin përvojë të dorës së parë të jetës dhe studimit në Mbretërinë e Bashkuar .  

Qershor |  Shkolla verore e shkencave  2020 

Tek NMSC do të gjeni është një kurs i përqendruar akademikisht për 14, 15 dhe 16 vjeç, të cilët janë të apasionuar pas matematikës dhe shkencës.

Kursi përfshin:

 • Vizitë në industri në fabrikën Jaguar Land Rover
 • Mësime të udhëhequra nga mësuesit tanë ekspertë në matematikë, kimi, fizikë, informatikë dhe anglisht akademike
 • Strehim familjar me një nga familjet tona në shtëpi
 • Ekskursione në Londër, Warwick Castle dhe Stratford Pas Avon
 • Vizitë në Universitetin e Oksfordit
 • Shëtitje në teatër
 • Argëtim në mbrëmje

Korrik | Shkollla Verore e Mjeksise  2020 

Të intereson të bëhesh mjek apo shkencëtar mjekësor? Nuk ka mënyrë më të mirë për të kaluar verën tuaj sesa të bashkoheni në Shkollën tonë të Verës në Mjekësi. Programi ynë i larmishëm dhe emocionues përfshin:

 • Mësime praktike në kimi, biologji dhe informatikë të mbajtura nga mësuesit tanë
 • Punëtori dhe seminare të udhëhequra nga konsulentë të moshuar mjekësorë
 • Dhoma teke en-suite në residencën e studentëve ose në vendbanimin e familjes
 • Prezantime dhe mësime për të përmirësuar aftësitë tuaja akademike në gjuhën angleze
 • Vizitat e fundjavës në vendet me interes për mjekët, përfshirë Universitetin në Londër dhe Oxford
 • Aktivitete dhe detyra në mbrëmje

Bursat 

Kolegji ofron bursa nga 20% deri në 50% për studentët akademikë që duan të studiojnë nivelet e "STEM" ose Ekonomisë në NMSC.

 1. Studenti merr 50% bursë dhe paguan 50% tarifa studimi 14,750 and dhe tarifat e akomodimit prej 16.400 £ = 31,150 £ (tarifat totale)
 2. Studenti merr 40% bursë dhe paguan 60% tarifa studimi 17,700 and dhe tarifat e akomodimit prej 16,400 £ = 34,100 £ (tarifat totale)
 3. Studenti merr 20% bursë dhe paguan 80% tarifa studimi 23,600 and dhe tarifat e akomodimit prej 16,400 £ = 40,000 (tarifat totale)
 4. Studenti paguan tarifa të studimit dhe akomodimit të plotë prej 45.900£  

*Akomodimi përfshin: Dhomë të vetme me tualet, të gjitha ushqimet, kujdestarinë, kujdesin dhe përkrahjen e prindërve 24/7 të shtëpisë, ekskursione, si dhe transferimin e parë falas.

 • Provimet:
  Matematikë
  Anglisht
 • Mosha:
  Minimumi 15 vjeç
 • Dokumentat:
  Lista e notave (e noterizuar dhe e përkthyer)
  Pashaporta
 • Mbikqyrësi:
  Jake Wilson

Pjesëmarrja në provim është pa pagesë.

Ju mirëpresim!

Na Kontaktoni

project-1

Xhojana Bardhollari

General Manager

project-1

Bora Bllama

Student Consultant

project-1

Amanda Hoxha

Student Consultant

project-1

Sindi Taçe

Student Consultant

Rruga Abdyl Frasheri, Vesa Business Center, kati 3