Florida International University

Florida International University

Ashtu sic dhe mund ta percaktoje emri i univeristetit, Florida International University, eshte nje universitet i ngritur ne parimin e pranimit dhe trajtimit te cdokujt si te barabarte qofshin ata studente te huaj apo vendas. Cdo student i cili vec studimeve dhe arritjeve akademike deshiron te jetoje ne nje nga vendet me terheqese ne bote dhe nje nga vendet me industrite e argetimit me te medha ne bote, kete vit akademik do mund te aplikoje nepermjet StudyCare per cdo program studimor qe Florida International University ka per te ofruar. 

  • Ne 2010 ky universitet u listua ne rang kombetar si nje nga 16 universitetet me sistemin e vleresimit me te sakte e te forte ne vend.
  • Sipas te famshmes "U.S. News & World Report", FIU renditet nje nga universitetet me te sigurt ne USA dhe nje nga universitetet me studentet me te pergatitur akademikisht ne rang kombetar.
  • Bazuar ne nje raport te "Diverse Issues in Higher Education" Florida International University renditet ne vend te 2 ne vend per deget e Bachelorit ne Biologji dhe e 6 per deget e Masterit qe ofrohen per minoritetet.

Studioni programe te ndryshme Bachelor dhe Master si:

  1. Inxhinieri
  2. Ekonomi
  3. Marketing
  4. Design
  5. Juridik
  6. Komunikim
  7. Etj.

"E kush nuk do deshironte te jetoje ne Miami? Te qenit e perfshire ne shume gjera me ben te ndihem si ne shtepi nderkohe qe studioj dhe me ben te ndihem sikur me te vertete i perkas Florida International University. Te gjithe kane qene shume mikprites ndaj meje dhe kjo ka bere cdo gje me te thjeshte."-Idara nga Nigeria