University of Kansas

University of Kansas

Vjen per cdo student shqiptar nje nga universitetet me prestigjioz te Shteteve te Bashkuara te Amerikes, University of Kansas. I ndertuar ne 1865, ky universitet eshte nje nga institucionet akademike e edukative me te vjeter ne Amerike. I karakterizuar nga perkushtimi i universitetit ndaj shkencave dhe kryesisht sporteve, University of Kansas eshte nder me te perfolurit ne mediat vendase te USA.

  • Me nje grup alumni te njohur e me arritje te medha, University of Kansas ka qene shtepia e figurave te njohur si: Frank Rowland, Juan Santos dhe Vernon Smith, fitues te cmimit NOBEL.
  • I renditur si Top 130 ne rang boteror sipas "National Universities", University of Kansas po pergatitet kete sezon akademik te prese me shume se asnjehere studente te huaj gje qe favorizon shume studentet shqiptar. 
  • Sipas "Azure Magazine, 2018" programi i Arkitektures&Design eshte i renditur ne Top 10 ne USA dhe Top 17 ne Bote, kjo e ben kete universitet nder te preferuarit e studenteve qe duan e studiojne Arkitekturen dhe Design.

Studioni programe te ndryshme Bachelor dhe Master si:

  1. Inxhinieri
  2. Ekonomi
  3. Marketing
  4. Design
  5. Juridik
  6. Komunikim
  7. Etj.

"E zgjodha University of Kansas sepse renditej shume lart per Inxhinieri Mekanike. Deshiroj te behem pjese e Jayhawk Motorsports, nje organizate studentore qe nderton go-karts per Formula One. Para se te arrija shoku im i dhomes e prezantoi veten te une nepermjet emailit e gjithashtu me priti ne aeroport."-Parshwa nga India