University of Central Florida

University of Central Florida 

I vendosur ne Orlando, University of Central Florida eshte nje nga disa universitetet ne Florida por me i madhi me me shume se 13 kolegje dhe me shume se 200 programe te ofruara per te gjithe studentet qofshin ata vendas apo internacional. Duke qene universiteti me i madh ne Florida, lidhjet e universitetit me kompanite qe operojne ne kete vend jane shume te forta cka perkthehet ne me shume se 95% te te diplomuareve, punesohen brenda 6 muajsh pas diplomimi.

  • I renditur ne Top 160 universitetet me te mire ne bote sipas "US News and World Report, 2019".
  • Sipas "Aviation Week Magazine Workforce Study, 2017", University of Central Florida prodhon me shume studente qe punesohen ne kompani fluturimesh se cdo univeristet tjeter ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.
  • Programet e inxhinierise te UCF renditen ne Top 80 programet me te mira ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

Studioni programe te ndryshme Bachelor dhe Master si:

  1. Inxhinieri
  2. Ekonomi
  3. Marketing
  4. Design
  5. Juridik
  6. Komunikim
  7. Etj.

"Programi i Bachelorit per Computer Science eshte nje nder me te miret ne vend dhe kjo ishte nje nga arsyet sepse une zgjodha University of Central Florida. Ne kete universitet kuptova qe pothuajse te gjithe kemi te njejtin motivim dhe te njejtat ide per te ardhmen dhe fryma e bashkepunimit eshte ajo cfare e ben kete gje te funksionoje."-Deepak