University of Amsterdam

I rankuar ne vendin e 58-te ne bote, Universiteti i Amsterdam vjen me nje shumellojshmeri degesh nga te cilat mund te zgjidhni. Kampusi ne qender te qytetit te Amsterdamit ju jep lirshmeri ne levizje si dhe ne atraksionet kryesore te qytetit. Ne vitin e dyte te gjithe studentet kane mundesine te kryejne nje vit exchange ose nje internship me kompanite e shumta qe universiteti i mundeson partneritet. UVA eshte e duhur per keto qe synon te kete nje karriere te garantuar pas diplomimit. 

Fakultetet e Universitetit ndahen ne:

  • Economics and Business 
  • Humanities 
  • Social and Behavioural Sciences 
  • Law 

Universiteti ofron programe Foundation, Bachelor, Pre Master si dhe Master. 

Universiteti eshte i bazuar ne matematike dhe cdo student duhet te kaloje provimin e Matermatikes te universitetit per tu pranuar. Gjithashtu per studentet e interesuar per programet Master eshte e detyruar te kene GMAT, ne te kundert mund te kryejne parapergatitjen e GMAT prane universitetit (Pre Master).

Amsterdam University eshte vendi i pare ku te gjithe kompanite e medha Holandeze ose internacionale shkojne per te punesuar studente potencial. 

Ndiqni nje edukim nga me cilesoret ne qytetin vibrant te Amsterdamit dhe nxisni keshtu karrieren tuaj per nje te ardhme te ndritur.

"Une ndoqa nje vit Foundation Year ne Economics dhe mund te them qe ishte vendimi i duhur pasi u pergatita sic duhet per universitetin, i cili nuk eshte i thjeshte per tu kaluar dhe per te dale me rezultate te mira. Ne Foundation kam mesuar shume rreth sistemit Holandez, jam parapergatitur per modulet qe do beja ne vitet ne vazhdim, si dhe kam permirsuar Anglishten ne nivelin qe me duhej per me vone. Nuk ishte aspak nje vit i humbur dhe nese kthehem mbrapa ne kohe, perseri do zgjidhja te ndiqja nje vit Foundation. Per sa i perket universitetit eshte i perkryer! Mesimdhenia, vendndodhja, stafi, internshipet, exchanget dhe cdo gje tjeter eshte zgjedhja me e mire qe mund te besh."- Sara nga Shqiperia