Jacobs University

Inspiration is a place - Jacobs University

Universiteti i Jacobs ndodhet ne qytetin e Bremen dhe ofron programe Foundation, Bachelor si dhe Master per studentet internacional.

Universiteti eshte i lidhur me universitetin publik te Bremen dhe fillimet e tij i pati si nje fakultet inernacional i universitetit te Bremen. Kampusi eshte madheshtor dhe vetem 15 minuta larg me tren nga qendra e qytetit te Bremen. Tani Jacobs mbush me shume se 14 vite ne treg duke numuruar qindra student te diplomuar te suksesshem ne fushat e tyre.

Te gjithe studentet kane mundesine te marrin pjese ne dy prej eventeve kryesore te universitetit te cilat jane "Career Planning Fair". Panairet mbahen dy here ne vit me me shume se 1000 kompani pjesemarrese. Vetem vitin e fundit 14 prej studenteve te inxhinierise u moren ne internship nga Space X. Pedagoget jane shume te afrueshem dhe do te keni ndjesine sikur jeni pjese e nje familje te madhe. 

Jacobs ndahet ne 3 fakultete te cilat jane:

  1. Mobility
  2. Health
  3. Diversity

Per tu pranuar ne programin Bachelor ju duhet patjeter i mbrojtur provimi i SAT, ne te kundert mund te vazhdoni programin e Foundation. 

Jam shume e lumtur me zgjedhjen time. Tek Jacobs jemi si nje familje e madhe. Cfare eshte me mire sesa te kesh shoqet dhe shoket vetem 5 minuta larg teje? Duke mos permendur metodat perfekte te mesimdhenies. Eshte totalisht zgjedhja e duhur per kedo! -Kristal nga Shqiperia