The Stony Brook School

The Stony Brook School eshte nje shkolle indipendente college-preparatory qe ju jep te gjithe nxenesve mundesine te rriten ne aspektin e njohurive dhe aftesive, ne menyre qe ti sherbejne botes nepermjet karakterit dhe aftesive te tyre udheheqese. E themeluar ne vitin 1922 nen moton "Karakteri para karrieres", SBS synon te edukoje studentet ne cdo aspekt. Nxenesit nxiten te behen lidera me integritet dhe virtyte; zhvillimi i karakterit konsiderohet si komponent esencial ne procesin e edukimit.

The Stony Brook School ndodhet afer qendres se Long Island verior shume piktoresk, shume prane plazhit dhe New York-ut. Programi i kesaj shkolle merr shume avantazh nga keto mundesi gjeografike, nepermjet klasave per Marine Science, skuadres se lundrimit, apo edhe ekskursioneve te shpeshta ne qytet.