Scuola Politecnica di Design

SPD ndodhet ne Milano dhe ka 60 vite qe nxjerr ne treg studente te sukesshem ne fushat e ndryshme te designit. Universiteti ofron programe nje vjecare profesionale si dhe programe Masteri. Struktura e vecante e programeve i pershtatet me se miri dikujt qe do te studioje profesionalisht nje nga deget e ofruara per nje kohe jo shume te gjate. 

Programet qe oforhen si kurse nje vjecare si dhe Master ndahen ne:

  • Industrial
  • Interior
  • Visual
  • Transportation and Car
  • Web and Digital
  • Food
  • Mid Interior

Pjese e Alumni te SDP jane shume emra te njohur te industrise se design duke permendur ketu Cedomir Pakusevskij (fitues i 20 cmimeve Promax), Stefano Giussani (project manager tek Lissoni Architettura), David Raffoul (designer tek Benetton), etj.

Disa prej kompanive qe universiteti ka partneritet ne menyre qe studentet te kryejne internshipin gjate dhe pas studimit jane:

5+1AA, Accurat, Adidas, Alfa Romeo, Alias, Alizarina, Antonio Citterio Patricia Viel and Partners, Attila, Audi, Carmi e Ubertis, Cassina, Fiat, Futurebrand, Giovannoni Design, GraphX, IlSole24ORE, Italdesign Giugiaro, La Triennale di Milano, Lamborghini, LeftLoft, Leo Burnett, Lissoni Associati, Luca Scacchetti, Luxottica, Maison Martin Margiela, Marco Piva Architecture & Design, Volkswagen, etj.