NABA

Me kampus ne kryeqendren e modes, qytetin e Milanos, NABA ofron programet ideale per te gjithe te apasionuarit pas modes dhe dizjanit. Universiteti ofron partneritet me mbi 1000 kompani te ndryshme te ksaj fushe, duke futur ketu brand-et me te njohura te modes, te makinave si dhe kompanite me prestigjoze te dizajnit. NABA ofron programe ne Anglisht si dhe ne Italisht dhe do ju pajisi me nje diplome qe njihet ne te gjithe boten. 

Universiteti eshte i akredituar nga shteti si dhe i cilesuar nga shume cmime te ndryshme si Frame Publishers etj. 

Disa arsye pse duhet te zgjidhni te studioni tek NABA:

 • 89% e te diplomuarve gjejne vende pune brenda nje viti nga data e diplomimit.
 • 90% e studenteve jane super te kenaqur nga modulet, metodat e shpjegimit si dhe kushtet qe ofrohen ne universitet.
 • Studentet mund te zgjedhin te kryejne internshipin ne Itali por dhe jashte saj.

Programet e ndryshme te studimit ndahen ne:

 • Graphic Design and Art Direction BA
 • Product/Interior Design BA
 • Fashion Design BA
 • Media Design and Multimedia Arts BA
 • Theatre and Exhibit Design BA
 • Painting and Visual Arts BA
 • Communication Design MA
 • Fashion and Textile Design MA
 • Creative Advertising MA 

Ju gjithashtu mund te ndiqni nje nga Short Courses qe NABA ofron ne fushen e modes dhe dizajnit per te provuar me shume veten.

Gjithashtu cdo vit mbahet nje konkurs ne baze te porftolios ku fituesit i ofrohet deri ne 40% burse nga tarifa e universitetit.

E kam gjetur veten shume mire tek NABA. Menyra e mesimdhenies eshte e shkelqyer dhe kam arritur rezultate shume me te larta sec i prisja fale pedagogeve shume te afte qe jane gjithnje te gjendshem te na ndihmojne. Per momentin po merrem me aplikimet per internship dhe kam derguar CV ne mbi 10 opsione qe me pershtaten dhe qe NABA ka partneritet. Cfare me pelqen me shume eshte kampusi i universitetit pasi eshte shume qetesues, aspak i zhurmshem dhe gjej inspirim shume kollaj per idete e mia. Ja sygjeroj te gjithe studenteve qe kane pasion dizajnin ose moden. - ENEIDA